Bättre att låta en AI döma matcherna i hockeyslutspelet

Dagens slutspelshockey är tråkig och menlös. Istället för att se spännande anfall och imponerande tacklingar, sitter vi som åskådare och tittar på mestadels försvarsspel.

Skribenten har ett förslag på hur den tillknäppta slutspelshockeyn skulle kunna bli roligare.

Skribenten har ett förslag på hur den tillknäppta slutspelshockeyn skulle kunna bli roligare.

Foto: Jonas Ljungdahl

Insändare2023-04-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Det verkar som om många lag är mer intresserade av att undvika att göra misstag än att göra mål. Detta leder till att spelet blir tråkigt och saknar den jävlanamma som tidigare var kännetecknande för slutspelet.

En annan oroväckande trend är felbedömningar. Domarna verkar ibland inte vara helt på det klara med vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet, vilket kan ha en stor påverkan på matchresultatet. Kanske skulle en AI (artificiell intelligens) kunna döma matcherna för att minska antalet felbedömningar?

Frågan är också om publiken kommer att fortsätta att komma till matcherna och om tv-bolagen kommer att sända dem om spelet fortsätter på detta sätt. Sponsorer kommer troligen också att dra sig tillbaka om spelet fortsätter att vara tråkigt och meningslöst.

Det är också uppenbart att regeländringar behövs för att premiera anfallshockey och öka spänningen i spelet. Genom att ge lag incitament att anfalla och göra mål, kan vi få tillbaka den jävlanamma och spänning som tidigare var en del av slutspelet.

Sammanfattningsvis behöver vi se en förändring i dagens slutspelshockey. Vi behöver mer anfall, fler mål och fler tacklingar. Vi behöver en AI som kan döma matcherna för att minska antalet felbedömningar och vi behöver regeländringar som premierar anfallshockey. Annars riskerar vi att tappa intresset för sporten och förlora publiken och sponsorer på vägen.