Barnens bästa och en hållbar livsstil - bara tomma ord?

Finns det inga lediga platser i rätt årskurs får man som förälder helt sonika fortsätta att skjutsa sina barn kors och tvärs över stan, menar insändarskribenten.

Finns det inga lediga platser i rätt årskurs får man som förälder helt sonika fortsätta att skjutsa sina barn kors och tvärs över stan, menar insändarskribenten.

Foto: Ulf Johansson

Insändare2022-06-23 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det kan inte ha undgått någon att det byggs bostadsområden som aldrig förr i Skellefteå kommun, däribland villaområden som klart och tydligt har barnfamiljer som målgrupp. 

Utåt marknadsför sig kommunen som ett plats där det är; "barnsligt enkelt att lägga det där berömda livspusslet". Det hade ju varit underbart om det hade varit sant. Men, tyvärr verkar det mest vara tomma ord.

Det kommunen inte skyltar med är att för de barnfamiljer med barn i skolåldern som flyttar till ett nybyggt område är det långt ifrån säkert att barnen sedan får plats på någon skola i närheten. 

Finns det inga lediga platser i rätt årskurs får man som förälder helt sonika fortsätta att skjutsa sina barn kors och tvärs över stan, och bidra till ännu längre bilköer, till den gamla skolan.

Själv är jag nyinflyttad i Västra Falkträsket och hade jag vetat att mitt barn inte skulle kunna få gå på någon av de två skolor som finns i närheten, på cirka två kilometers avstånd finns både Sunnanåskolan och Lejonströmsskolan, hade jag kanske inte valt att flytta till området. Även om det är fint.

Faktum är att nu när jag vet hur lite kommunen tänker på barnens och deras föräldrars bästa, kanske jag hellre hade flyttat till en annan kommun. 

En kommun som faktiskt på riktigt prioriterar att ge familjer möjlighet till ett enklare livspussel. 

Till skillnad från Skellefteå kommun, som mest verkar använda argumenten om barnens bästa och möjligheten att ställa bilen och i stället ta cykeln till skolor och jobb som en säljande fras på sociala media.

Besviken förälder på Västra Falkträsket