Barn som framför tunga fordon i trafik

Signaturen Gubben funderar över hur föräldrar tänker när de släpper ut sina barn i trafiken i tunga fordon.

Signaturen Gubben funderar över hur föräldrar tänker när de släpper ut sina barn i trafiken i tunga fordon.

Foto: Anders Thelin

Insändare2023-05-11 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid 18 års ålder i Sverige är man idag knappt mogen att framföra en bil när man tagit körkort, men några person har bestämt att redan vid 15 års ålder får man framföra ett fordon på fyra hjul, förvisso i låg fart, dessa fordon har inget berättigande på våra vägar.

Föräldrarna har visat att de inte är så mycket bättre, man skickar ut sina barn i trafiken utan att barnen har det minsta kunskap, det körs på trafikerade vägar, gärna när det är som mest trafik, om man var förälder och tänkte till, så kunde man säga, kör via Falkträsket om det är åt det hållet man ska, det finns massor av småvägar som kan användas, men icke sa nicke.

Barnen får pengar till bensin/diesel som inte är billig, kör hur mycket ni vill, vi betalar, böter behöver ni inte bry er om, vi betalar, vill ni ha ett dyrt fordon, vi betalar, en Volvo XC60 eller en Audi TT coupé inga problem, likaså stora pickuper.

Senast såga jag en Audi TT coupé, en bil för två, men där satt man tre stycken, en person inklämd mellan stolarna, dessa bryr sig föga om konsekvenserna vid en krock och dessa ska vara ute på vägarna.

Hur i hela friden tänkte beslutsfattarna, dessa fordon försvann på 80-talet av en anledning. Barnen av idag orkar varken att gå eller cykla, annat var det förr – lite ordning, allt man pekade på fick man inte.