Även låglönejobb krävs för samhällets bästa

Insändare 9 september 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan lyssnade jag på radioprogrammet plånboken. En familjejurist var inbjuden och fick frågan vad ska en människa göra som har ett låglönejobb för att öka på sin pension. Byta jobb kom det snabbt. 

Jag blev paff och faktiskt lite arg. Att byta jobb lät lika lätt som att ta sig en kopp kaffe. Vi hör ofta högavlönade säga något i stil med att det är väl inte vår uppgift att underhålla städarna. Där tänker de helt fel för det är faktiskt det de är. Vad de inte tänker på är att det behövs många olika befattningshavare för att dra ett samhälle runt. Inom låglönesektorn finns städ, vård, kök och restaurang med flera.

 Vi har ett vackert ord som är solidaritet. Det innebär att de som är välavlönade delar med sig något så att även de lågavlönade borde få den lön de förtjänar. De utför alla jobb för att vi övriga ska kunna göra vår tillvaro trevligare och bekvämare. Vi kan säga att vi betalar alla en avgift för den service vi får. 

Även om klyftorna i Sverige ökat de senaste åren är Sverige fortfarande internationellt sett ett föredöme för andra länder.

Ragnvald Nilsson, Bureå


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa