Avbryt planerna på ett äventyrsbad vid Eddahallen

Andreas Westerberg skriver i Norrans ledarkrönika den 21/3 om kommunens planer på vattenrutschkana vid Eddahallen. Han är kritisk mot de stora kostnaderna bygget innebär för oss skattebetalare. Det blir också väldigt dyrt att besöka badet. Dessa argument håller jag med om.

Insändarskribenten tycker att planerna på ett äventyrsbad vid Eddahallen ska skrotas.

Insändarskribenten tycker att planerna på ett äventyrsbad vid Eddahallen ska skrotas.

Foto: Arkivbild

Insändare2024-04-04 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Andreas Westerberg missade dock det starkaste skälet till att inte bygga äventyrsbadet. I den klimatkris som pågår är det inte läge att bygga vattenrutschbanor som leder till ökad energiförbrukning. Om kommunen ska klara de åtaganden i klimat- och miljöprogrammet som antogs den 27/2 ska man inte dra på sig ökad klimatpåverkan.

Fritidsnämnden godkände utredningen om äventyrsbadet och tycker att det är en viktig satsning. I Norrans artikel den 22/3 står det att Vänsterpartiet ”ser det som en viktig satsning utifrån ett folkhälsoperspektiv”. Jag tvivlar på att ett äventyrsbad bidrar till bättre folkhälsa.

Om Skellefteås ökade befolkning gör att Eddahallen inte räcker till för simträning, simskola, motionssim med mera i framtiden kan det behövas en ny simhall. Detta, menar jag kan bidra till ökad folkhälsa.

Jag hoppas att kommunen tar sitt förnuft till fånga och avstyr planerna på ett äventyrsbad.