Att bli misstrodd – ta elöverkänslighet på allvar

Skribenten anser inte att samhället tar de elöverkänsliga på allvar.

Skribenten anser inte att samhället tar de elöverkänsliga på allvar.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2021-06-07 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många med postcovid vittnar om att man i kontakterna med läkare inte blir tagna på allvar. Det är enormt frustrerande att bli misstrodd av sin läkare. Nu är det inte något nytt, för elöverkänsliga är det något man får uppleva många gånger. Det är fruktansvärt jobbigt, man känner ju själv hur man mår. Även om inte läkarna kan föreslå några åtgärder på problemen så är det bättre att de ändå försöker sätta sig in i patientens situation. Här ha läkarna mycket att lära.

Tyvärr är det lite forskning som pågår om elöverkänslighet och den forskning som görs sponsras i huvudsak av företag inom it-branschen – deras motiv är troligen att visa strålningens ofarlighet. Det kallas för elöverkänslighet, men elektrisk strålning är ett mycket mindre problem än den wifi-strålning som kommer från mobiltelefoner, routrar, master med mera. Den strålningen når mycket längre och finns i stort sett överallt, den är nästan omöjlig att undvika. 

Nu är 5G på introduktion och den uppges vara mycket värre. Det kanske medför att fler blir överkänsliga. Att vara elöverkänslig medför till exempel att man inte kan gå på stan, besöka restauranger, teatrar, bio med mera. Det är svårt att få en acceptabel miljö hemma och man är beroende av förstående grannar som är beredda att hjälpa till att minska strålningen. Jag uppmanar därför alla att försöka minska på den strålning som man utsätter sig för, när "hinken" har svämmat över är det för sent.

Man ska naturligtvis inte hindra utvecklingen, men det görs väldigt lite för att minimera strålningen och det finns mycket som kan göras på det området – men viljan saknas.

Anhörig