Arvidsjaur slösar med sina pengar

Skribenten tycker att kommunen slösar med för stor julgåva.

Skribenten tycker att kommunen slösar med för stor julgåva.

Foto: Christoffer Markström

Insändare2021-12-03 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur står det egentligen till i Arvidsjaurs kommun? Vet den ena handen vad den andra gör? Man skall spara flera miljoner på skolan. Samtidigt delar man slösaktigt ut 1 600 000 kronor till de anställda, även till de med mycket hög lön. 

Tydligen skall kommunens dotterbolag följa efter – då är man uppe i 2 000 000 kronor. En del beslutande får tydligen själva del av kakan – tala om jäv. Anmälde någon jäv? Merparten som får del av kakan har inte haft något merarbete, vilket retar upp skattebetalarna. Vad säger skolans ansvariga? Protesterar man eller tiger man därför att man får en dyr julklapp? Självklart skall kommunen tacka de sina – men visst räcker det med praxis 200 kronor.
Slösa

 Svar direkt

Till följd av den utdragna pandemin medger Skatteverket i år en julgåva upp till 2 500 kronor. Vi får anta att det unika beslutet är välgrundat och inte anses ”slösaktigt”.

I Arvidsjaurs kommunfullmäktige visste både vänster och höger hand, att en extra fin julklapp i år inte påverkar nästa års budget – och därmed inte heller skolan. Därför blev beslutet ett sätt för våra förtroendevalda att visa uppskattning gentemot samtliga medarbetare, efter ett väldigt ansträngt år, och på samma sätt stötta näringslivet. Detta i och med att gåvan inte rör sig om kontanter utan presentkort.

Med andra ord en ”win-win”, där pengarna stannar kvar i kommunen och gynnar våra lokala företag. Slutligen: De som berördes av beslutet i kommunfullmäktige anmälde själva jäv.
Arvidsjaurs kommun