Arenan är Skellefteås enda riktiga kulturhus

Det är inte i ett dyrt skrytbygge få besöker som stans riktiga hjärta ligger, utan i ishockeyn.

Skribenten menar att Skellefteå Kraft Arena är stans riktiga kulturhus.

Skribenten menar att Skellefteå Kraft Arena är stans riktiga kulturhus.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Insändare2023-04-23 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En miljard kronor, cirka, blev kostnaden för kulturhuset som rest sig i stan. Många har fortfarande inte förstått syftet med denna skrytbyggnad samt att många inte ens besökt den. Frågar man vem som helst utanför Skellefteå om våran ”kultur” så garanterar jag att majoriteten skulle börja prata om hockeyn. Vilket är sant.

Skellefteå Kraft arena är vad jag skulle kalla det egentliga Skellefteå kulturhus. Ändå så får man se bilder och texter om att det finns risk för läktarras under finalhockeyn. Kommunen hade beslutat ta bort stöden som ska ha förhindrat denna typ av ras tidigare säsonger eftersom dom tog för mycket plats under läktarna.

Om en miljard kronor kan spenderas på en skrytbyggnad som egentligen ingen jag känner bryr sig om, varför kan inte kommunen lägga samma summa på en byggnad som faktiskt står för stadens kultur? Antingen en ny arena eller rejält rusta upp Skellefteå Kraft arena.

Inget småpill för att tjäna mer pengar, utan för att visa att det inte bara är inhyrd Zara Larsson som är kultur, utan även Jimmie Ericssons 21. Det är i hockeyn som stadens hjärta egentligen ligger.