Arbetslös: Jag kastas fram och tillbaka – hjälp mig

Insändare 7 december 2020 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I ett insändarsvar till min insändare ”Jag vill jobba – men de erbjuder mig sjukbidrag”, Norran den 23 november, får jag rådet att skriva in mig på Arbetsförmedlingen – men jag är redan inskriven där. Jag får även rådet att kontakta Försäkringskassan. Det har jag gjort och de hänvisar mig till Arbetsförmedlingen. När jag pratar med någon arbetsgivare om ett lönebidragsarbete eller ett vanligt arbete så hänvisar de mig till Arbetsförmedlingen. Så här står jag!

Det finns ingen som vill ta ansvar, jag kastas mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Jag vet flera med mig som hamnat i samma situation. Man tror att man ska få hjälp, men blir hänvisad att söka sjukbidrag för då slipper de ta ansvar för min situation.

Det finns ingen som kan hjälpa en hela vägen och ingen som vill ens bästa. Många orkar inte kriga och har inte någon anhörig som kan hjälpa till. Man har nog med att orka med sin sjukdom. Jag har redan blivit dömd och det går tydligen inte att ändra på.

Vi behöver mer hjälp, stöttning och någon vi kan lita på – någon som vill vårt bästa. Jag vill fortfarande ha ett arbete och säkert flera med mig i samma situation.

Jag vill ha ett arbete


Ämnen du kan följa