En stor betydelse att Medledammen är öppen

Skribenten undrar när Medledammen kommer att vara öppen under jul och nyår.
Skribenten undrar när Medledammen kommer att vara öppen under jul och nyår.

Insändare 16 december 2021 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag skulle vilja veta hur det blir med avstängningen av Medledammen under jul och nyår? Kommer bron att vara öppen mellandagarna om arbetarna är jullediga? Detta har stor betydelse för många.

Jag undrar dessutom om det skulle gå att ordna typ en app där man kan snabbkolla om bron är öppen? Det har visat sig att ibland står arbetet stilla på fredagar och bron är öppen och då har man redan kört en omväg på flera mil för att man inte visste det. 

Snälla hjälp oss att förenkla besök hos nära och kära.

Familj och vänner på båda sidor älven

 Svar direkt

Arbetena vid Medledammen kommer att fortgå även under mellandagarna och vägen kommer därför att vara avstängd på vardagarna. Vi hade gärna velat hålla den öppen men behöver nyttja all tillgänglig tid för att med säkerhet hinna färdigställa entreprenaderna innan snösmältningen så att vi har bägge utskovsluckorna tillgängliga under vårfloden. 

Vägen kommer dock att, förutom på helgerna, vara öppen julafton och nyårsafton. Vi hoppas även på att kunna hålla vägen öppen under några veckor senare i vinter i samband med att vi ska utföra målningsarbeten i ett tält som byggs runt dammluckan. 

Vi återkommer i sådant fall med information i en annons i Norran. När det gäller någon app att meddela ifall dammen är öppen eller ej har vi inte tillgänglig i nuläget. 

Sture Andersson, Statkraft


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa