”Skärp er Skelleftebor – stäng av motorn”

Skribenten förundras över varför inte Skellefteborna stänger av bilen när de gör sina ärenden.
Skribenten förundras över varför inte Skellefteborna stänger av bilen när de gör sina ärenden.

Insändare 21 december 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag arbetar i Skellefteå kommun som inhyrd arbetskraft från södra Sverige. Alldeles för många gånger har jag noterat att bilförare i Skellefteå kommun, där jag oftast befinner mig, lämnar sina bilar utan att stänga av motorn. Detta sker i stort sett överallt i kommunen, i centrum, vid bostaden, på arbetsplatsen, på parkeringsplatser och så vidare. Kan någon vettig kommuninvånare tala om för mig av vilken anledning man gör så. 

Bilarna kan stå på tomgång timvis. Utan att någon bryr sig över huvud taget. Jag frågade en person i centrum varför hen inte stängde av motor. Fick till svar att hen ville komma tillbaka till en varm bil när hen hade handlat klart. Men herregud tänkte jag. Är det konstigt att det inte snöar i Västerbotten? Är det konstigt att miljöföroreningarna påverkar hela världen och att vi ser en galopperande ökning av temperaturen på jorden? ”Det är skönt att komma tillbaka till en varm bil”, kommentarer överflödiga.

Skärp er Skelleftebor – stäng av motorn när inte bilen används. Sedan kan kommunen plocka bort den där manicken som står efter E4 och mäter luften som vi andas. Det vi alla redan vet är att i Skellefteå kommun andas vi bara skitluft.

Arbetare från södra Sverige

Ämnen du kan följa