Är Skellefteå verkligen ett av världens främsta resmål?

Att Skellefteå är med på "The Times" lista över de ”Worlds Greatest Places 2022” är häpnadsväckande, otroligt, galet, fantastiskt, enastående.

Insändare 23 juli 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag växte upp i Skellefteå på 90-talet fick man glädjas åt att E-type nämnde Skellefteå i någon intervju i någon obskyr svensk tidning som ingen läste. 

Nu utnämns vi till en av de 50 bästa platserna i världen. I av en av världens främsta tidningar. 

Andra platser på listan är; International Space Station, Miami, Doha, Stora Barriärreven, Seoul och San Fransisco. 

Den enda platsen förutom Skellefteå som kvalar in i Skandinavien är Köpenhamn. 

Jag häpnas, ramlar av stolen, svimmar. Hur har vi hamnat här? Hatten av Skellefteå kommun, alla invånare, eldskälar, alla!

Men frågan är; förtjänar vi det?

I artikeln lyfts det fram att om du åker till Skellefteå så möts du av; "En parad av timrade byggnader som kantar huvudpromenaden". Vilka byggnader är det?

” Staden kommer att introducera elektriska snöskotrar så att turister kan utforska Lapplands puderiga vidd utan utsläpp.”
Vad är det för skotrar, aldrig hört talats om. Ska turister kunna hyra el-skotrar i Skellefteå? Hur fungerar det med körkort? Var ska detta ske?

”De senaste åren har kreativa typer emigrerat från större städer och fyllt Skellefteås skyltfönster med konstgallerier och Steet-food, och värmt upp den krispiga lappländska luften med en oväntat kosmopolitisk atmosfär för en stad med mindre än 74 000 invånare året runt.”
Konstgallerier – var?

Är Streetfood lika med Kebabmannen? Och Jallah Sandwich lika med Torgrillen?
"Kosmopolitisk atmosfär". Inte ett ställe öppet efter 22.00 en tisdag

Skellefteå Kommun, alla invånare, edsjälar, alla! 

Se den här artikeln från "The Times" som en skänk från ovan. 

De har uppmärksammat oss och beskrivit en vision om vad som skulle göra Skellefteå till ett fantastiskt resmål och en fantastiskt stad att leva i. Men, vi har långt kvar till att leva upp till den visionen.

Om turister från USA läser den här artikeln och kommer hit så kommer de bli fett besvikna. 

Nu måste vi snabba oss på att leverera på vad "The Times" har utlovat. Alternativt måste Visit Skellefteå, kommunen, och jag vet inte vad, ringa och göra avbön och kräva "The Time"s på av-publicering av Skellefteå från den här listan.

SKE


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa