Använd tekniken rätt – sluta skicka propaganda via sms

Valpropaganda och liknande via sms är inget som skribenten gillar.

Valpropaganda och liknande via sms är inget som skribenten gillar.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-10-12 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det bra när politiska partier börjar skicka ut sin valpropaganda i sms-meddelanden? Förut skickade partierna ut oadresserade utskick med posten, något som äntligen har stoppats av bland annat Postnord. 

Tidigare fick vi från Moderaterna ett sms där Ulf Kristensson och hans parti var undertecknad. Dessutom skickade de med en pdf-fil, där Kristensson talade om att han vill, bland annat, stoppa kriminaliteten, men han sa inte hur. 

Vi har tidigare läst om hur företag och myndigheter har bombats med skräp  av okända i sina datorer. Verksamheten verkar då inte ha fungerat på ett bra tag för företagen och myndigheterna. 

Anledningen till vår protest mot att skicka ut dessa meddelande på nätet är att moralen har blivit sämre och sämre. Inget parti gör den bättre med dessa utskick. Det får räcka med all propaganda med löften som ändå inte uppfylls och dessutom klankande på andra partier som vi ofrivilligt nu får ta emot i datorerna. Dessutom tror vi att Moderaterna inte vill bli bombade med skräp i sina egna datorer som då måste stå nere.

Använd istället datorer och telefoner på rätt sätt. Det får inte vara en kostnadsfrågan som bestämmer hur man beter sig och använder dem.

Önskar inte få skräpmeddelande