Äntligen har S vaknat upp om energipolitiken

Svensk industri behöver all energi den kan få – inte en fördummande debatt där kärnkraft ställs mot vindkraft.

Skribenten ser positiva signaler i svensk energipolitik. På bilden Barsebäcks kärnkraftverk.

Skribenten ser positiva signaler i svensk energipolitik. På bilden Barsebäcks kärnkraftverk.

Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Insändare2022-06-28 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i Norran; "efter valet vill regeringen ha energisamtal med samtliga partier i riksdagen" (TT-artikel 21/6). Vi vet givetvis inget om hur regeringen ser ut efter valet, men vi måste givetvis se det som positivt att dessa ord kommer från det regerande partiet.

Som deras energiminister Khashayar Farmanbar uttrycker sig om den nuvarande energidebatten, en fördummande infantil, antiintellektuell debatt där kärnkraft ställs mot vindkraft, det skadar svensk industri, vi behöver all kraft vi kan få.

När vi under en tid kunnat läsa debatter i Norran angående vår framtida energiproduktion, där vissa debattörer uppvisat just det energiministern säger "en fördummande, infantil antiintellektuell åsikt" där de lever i sin vaneföreställning att den intermittenta vindindustrin skulle vara allenarådande och kunna ersätta den stabila och pålitliga kärnkraften.

Men som vi nu ser, har vår energiminister vaknat upp och insett att de senaste åtta åren, där S köpt regeringsmakten av marginalpartiet MP, vilka enbart hade en agenda, att försvåra Sveriges stabila energiförsörjning, och den eftergiften var S redo att ta för regeringsmakten.
Roligt se att S nu vaknat upp, när det visar sig att förd politik kostat svenska folket mycket.

Då frågar man sej, vad händer nu om trogna sossar strategiröstar på det samhällsfientliga partiet MP, för tron på att säkra regeringsmakten, får vi då se ytterligare fyra år där MP styr energipolitiken och därmed utarmar Sverige ytterligare.

A.J