Angående Skebos byggande i Kåge

"Färdigställandet av uteområdet är inte ens påbörjat". Skribenten får svar direkt.

"Färdigställandet av uteområdet är inte ens påbörjat". Skribenten får svar direkt.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2024-09-05 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad händer med Skebos byggande på Uriksgatan i Kåge? Snart har det gått två somrar sedan vi flyttade in och färdigställandet av uteområdet är inte ens påbörjat. Ingen beläggning på vägarna inom området utan dom består av stora hål och var tog den utlovade besöksparkeringen vägen? Är det tänkt att alla besök ska ske efter tolv på dagen och efter vägen? Den utlovade trädgården på innergården består av tre stora blomkrukor och fem stora cykelställ.

Kurre

Svar direkt: Skebo har beställt en utveckling av utomhusmiljön på Ulriksgatan hos vår entreprenör med träd, buskar, bänkar med mera. På grund av det höga tempot i Skellefteå står vi just nu på väntelistan. Markarbetet måste också utföras under den snöfria perioden, vilket innebär att om arbetet inte hinns med i höst kommer det att genomföras till våren. Målet är att utomhusmiljön ska få ett lyft innan semestern nästa år.

För att minska klimatavtrycket har vi valt stenmjöl för gång- och cykelvägarna på området. Vi är medvetna om problemen med håligheter, och tyvärr håller inte lagningarna särskilt länge under regniga perioder. Vi kommer att fortsätta övervaka vägarna och uppskattar er hjälp med att göra serviceanmälningar när ni upptäcker hål.

När det gäller besöksparkering har Skebo tillskapat två nya platser på den befintliga parkeringsytan. Vi undersöker även möjligheten att skapa fler besöksparkeringar.

Anna Ersson, Skebo