Alla dessa sprutor och var man kan få ta dem

Vaccinationscentrum på Anderstorg. Skribenten tycker att det finns motstridiga uppgifter om var man kan få ta sprutor.

Vaccinationscentrum på Anderstorg. Skribenten tycker att det finns motstridiga uppgifter om var man kan få ta sprutor.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2022-11-29 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en insändare i Norran den 8 november 2022 angående influensavaccination undrade en ledsen pensionär, som ville ta sprutan på Morö Backe hälsocentral, varför hen i stället tvingades ta sig till Anderstorg och fick svaret:

”Då vaccinationer är en viktig samhälls- och smittskyddsinsats har vi från smittskydd och vaccinationssamordningen på Region Västerbotten varit tydliga med att alla hälsocentraler skall erbjuda möjlighet till vaccination av personer som inte kan eller vill ta sig till en central vaccinationsenhet. Med vänlig hälsning, Ronny Lestander, vaccinationssamordnare, Region Västerbotten.”

När jag kontaktade Erikslid HC, trodde jag att det var ett korrekt svar från Ronny Lestander, men jag fick svaret:

”Det han missar när han svarar är att vi som bor i Skellefteå ska hänvisa till vaccinationscentrum på Anderstorg. Detta för att vi ska kunna ha kvar denna enhet och för att vi ska kunna arbeta bort alla våra vårdköer. Vi kommer inte att ha något tillfälle för vaccinationer. Detta enligt ordination uppifrån.”

” … alla hälsocentraler skall erbjuda…” Vad har jag missat i den informationen? Morö Backe HC ger sprutan, enligt uppgift från en person som fått den.