”Låt oss inte tappa bort julens fantastiska budskap”

Skribenten vill påminna om att det är Jesus födelse vi firar i juletider.
Skribenten vill påminna om att det är Jesus födelse vi firar i juletider.

Insändare 19 december 2020 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu i advent påminns vi om att julen är i annalkande. Ljus tänds i stakar och olika prydnadsföremål. Det blir fort mörkt ute och temperaturen sjunker. Normalt ska vi också ha en hel del snö som lyser upp den mörka tid som förestår. Vi städar och pyntar för att hitta julstämningen vi vill ha den här tiden. Varför? Vi kunde ju bara låta tiden gå oförmärkt förbi, som om att julen inte betyder något för oss. Men så tråkigt.

Kommer vi ihåg varför vi firar jul? Har vi glömt julens innebörd? Är det bara julklappar, julmat och släktträffar som gäller (inte just nu i coronatider)? Tänker vi inte på varför vi egentligen firar jul? Ursprunget till firandet av jul är ju minnet av Jesu födelse. En historisk händelse som fått en genomgripande betydelse för så många. Världens frälsare som ger oss ett så oerhört värdefullt hopp om en bättre värld utan bekymmer i en himmel en gång. 

Men Jesu vandring på jorden gav oss redan här exempel på ett gott liv. Låt oss inte tappa bort julens fantastiska budskap när vi pyntar och städar. Stanna upp en stund och tänk på varför vi egentligen firar jul. 

Ove Vikdahl, Skellefteå

Ämnen du kan följa