13-åring: Ta upp hundskiten – hur svårt kan det vara?

Skribenten uppmanar hundägarna att ta upp bajset efter sina hundar.

Skribenten uppmanar hundägarna att ta upp bajset efter sina hundar.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Insändare2021-05-14 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en kille på 13 år som har börjat reflektera över en grej, hundbajs på gatorna – det är ganska ofräscht! Vi lever år 2021, inte 1700 före Kristus. Det finns något som heter påsar som funkar att plocka upp med. Kåge kommer att se otroligt mycket bättre ut om skiten försvinner. Här kan också kommunen göra en insats för att kolla om alla hundlådor är uppe. Om du äger en hund och inte vet vad du ska göra, så kastar du skräppåsen i en grön låda. Det är målat en hund på den. Då kan den inte vara jättesvår att hitta.

Hundbajs är otroligt äckligt – det kan jag inte vara ensam om att tycka. Om du tycker det är mysigt så vet jag inte hur du tänker. Men det är ju olika för alla människor. Några kanske tänker att påsarna är gjorda av plast och är dåliga för miljön, men det finns garanterat påsar med förnybart material. Det är inte så himla svårt att böja på knäna och ta upp ditt eget djurs skit. Om man inte har tillgång till påsar så kanske de skulle kunna bli gratis.

En annan anledning är att andra hundar kan få i sig gammalt skit som ligger på vägkanten. Om man ska rusta upp en park i Kåge, så är det inte bra om det är skit överallt. När det är sommar så luktar det illa och på vintern ser det för jäkligt ut. Till slut vill jag bara säga att om du inte klarar av att ta upp hundbajset kanske du ska fundera om en hund är rätt för dig. Att ha en katt eller hamster är inte lika "krävande". 

Nej, men allvarligt – ta upp ditt djurs spillning.

Örjan Lax