Wallson hintar om AIK-värvning - ”Tomten har inte kommit ännu”

15 december 2015 14:07

Efter att ha haft en dags ledighet var Skellefteå AIK tillbaka på isen igen.

Huvudtränaren Hans Wallson var på bra humör både under och efter träningen, som var av det lugnare slaget. Efter träningen antydde han att en förstärkning kunde vara på ingång.

Skellefteå AIK har som bekant dragits med en hel del skador och kommer som bekant att sakna Sebastian Aho, Axel Holmström och Marcus Pettersson som är på landslagsuppdrag med Juniorkronorna. Som det ser ut nu kommer luckan fyllas med spelare från J20, eller kan det dyka upp en värvning?

– Vi har varit tufft drabbade med skador men det är så det är. Vi tar det hellre nu än längre fram så att säga. Sen får vi testa de här yngre killarna också vilket är jättebra. Det har man igen längre fram under säsongen och längre än så, säger Hans Wallson.

Det är juniorer som kommer att ersätta?

– Vi får se vart det tar vägen. Tomten har inte kommit ännu heller så vi får se.

– Men planen är så att vi i princip kommer ha full trupp den 26 och låna en forward och en back från J20 för att få fyra fulla femmor, om inte tomten vill något annat.

Du väntar på att han ska komma alltså?

– Man vet aldrig, nej jag skojar bara. Men då är det bara Pesonen som är på skadelistan om det går som vi vill. Så det är där vi är. Är det så att vi behöver fylla upp underifrån så gör vi det, säger han och ler.

Hur ser träningsplanen ut fram till jul?

– Vi vilade i måndags. Grabbarna fick vila skallarna lite då vi tränar ganska tufft nu tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Sen vilar vi på lördag och tränar söndag och måndag. Inledningsvis här i veckan lägger vi fokus på tung fysträning. Där ligger prioriteringen.

– På is slipar vi lite mer detaljer och individuell träning med back/forwards-tänk. Det är sånt som man inte hinner med på samma sätt annars. Vi kommer gå in mer på lagträning på fredag. Då kommer även killar som haft lite skavanker som rehabat att vara tillgängliga. Vi har lagträning fredag, söndag måndag och fys, sen tar vi tre dagars ledigt innan vi återsamlas den 25:e.

Tisdagens träning var av det lättare slaget. En tredjedel av laget körde fysträning under tiden som de övriga tränade på is. Där hade man delat upp backar och forwards där Bert Robertsson drillade backarna på den ena sidan och på den andra körde Hans Wallson med forwards. För backarna handlade det mycket om att ta avslut från blå där spelarna fick kryssa mellan konor längs efter linjen och sedan ta skott utifrån.

För den offensivare delen av laget var det allt från närkampsspel till passningar och mycket avslut.

En lättare träning där spelarna var lekfulla.

Anmärkningsvärt var att bland annat Martin Lundberg, Erik Forssell och Tim Heed var med och tränade. Hur deras status ser ut får ni läsa om lite senare.

Jesper Eriksson från Skellefteås J20-lag ersätter Markus Svensson som är på landslagsuppdrag. Senare i veckan kommer hans lagkamrat Jonathan Stålberg få chansen under A-lagets träningar.

Här är spelarna som var med på dagens träning:

Svarta (forwards): Erik Forssell, Martin Lundberg, Andrew Calof, Pär Lindholm, Sebastian Ohlsson, Adam Pettersson.

Vita (backar): Fredrik Lindgren, Arvid Lundberg, Anton Lindholm, Anton Öhman, Tim Heed, Alexander Urbom.

Målvakter: Jesper Eriksson (från Skellefteås J20), Erik Hanses.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström

Ämnen du kan följa