Tungt för Sundqvist – stängs av efter tacklingen

Den före detta Skellefteå AIK-forwarden Oskar Sundqvist stängs av en match efter en tackling i andra matchen av Stanley Cup-finalen.

31 maj 2019 08:23

När St. Louis Blues i senaste matchen vann med 3–2 efter förlängning, och då kvitterade finalserien mot Boston Bruins till 1–1, så hamnade en tackling av Oskar Sundqvist i fokus.

Men tackling på Matt Grzelcyk, som under matchen gav två minuters utvisning för boarding, har varit omdiskuterad. Många har ansett att Matt Grzelcyk själv satte sig i en dålig position för att ta emot tacklingen medan andre tyckts att Sundqvist borde ha kunnat undvika situationen.

Nu har i alla fall NHL:s Disciplinnämnd tagit ett beslut att stänga av Sundqvist i en match. St. Louis center missar således lördagens tredje match, som spelas i just St. Louis.

"Sundqvist ser inget annat än Grzelcyks nummer under sekvensen när han jagar ikapp honom och det är förvisso ett faktum att Grzelcyks justerar sin kroppsställning precis innan han träffar honom, men det fråntar inte Sundqvists ansvaret för tacklingens beskaffenhet och den skada den orsakar", skriver NHL i sitt beslut.

Här kan ni se tacklingen:

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa