Supertalangen är klar för Skellefteå AIK

Philip Broberg är en jättetalang på backsidan. Norran avslöjade tidigare att backen var på väg till Skellefteå AIK – nu står det klart att han spelar i AIK nästa säsong. ”Det ska bli skoj att dra igång säsongen i Skellefteå”, säger han i ett pressmeddelande.

17 maj 2019 20:15

Den 17-årige Örebrosonen är nybliven J18-VM guldmedaljör, men han fanns även med i JVM-truppen vid årsskiftet. Den talangfulla backen spås en lysande framtid och kommer med stor sannolikhet att draftas högt i sommar under NHL-draften.

Broberg, som fyller 18 år i juni, gjorde J20-debut i Örebro redan för två år sedan. Hockeyallsvenska AIK plockade över honom och där fortsatte han att ta stora kliv. Han var ett av hockeyallsvenskans stora utropstecken i vinter med nio poäng på 41 matcher.

”Riktigt bra möjlighet”

Som Norran avslöjade tidigare så har ryktena placerat honom i Skellefteå AIK den kommande vintern.

Under fredagskvällen offentliggjorde klubben att kontraktet är påskrivet inför den kommande säsongen.

– Det känns som en riktigt bra möjlighet. Det är ju en klubb som varit bra på att driva unga backar och spelare framåt i sina hockeykarriärer tidigare, så jag hoppas kunna vara en av dessa i framtiden. Jag är jätteglad att de ville ha mig så det ska bli jäkligt skoj att dra igång säsongen i Skellefteå, säger Philip Broberg i Skellefteå AIK:s pressmeddelande och fortsätter:

– Jag vill bidra med ett starkt defensivt spel men även kunna skapa mycket offensivt med min skridskoåkning.

”Seriös kille”

AIK:s general manager Erik Forssell gläds över att de lyckats knyta till sig den unge tvåvägsbacken.

– Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige. Han är en väldigt seriös kille som sticker ut med sin fantastiska skridskoåkning och gillar att följa med upp i det offensiva spelet, säger Erik Forssell och fortsätter:

– Detta tror vi han kan fortsätta förbättra och utnyttja hos oss så det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling här i Skellefteå AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa