”Ser ut som att Bud inte spelar i SHL nästa säsong”

Mer och mer talar för ett Skellefteå AIK utan Bud Holloway nästa säsong.

2 maj 2019 17:36

Sedan AIK:s säsong tog slut har det inte hänt särskilt mycket kring Bud Holloway. Inte mer än att klubben gått ut och berättat att man inte kommit till något beslut kring den populäre kanadensaren, som spelat sex säsonger i Skellefteå.

Men när Norran får tag på Holloways agent, Martin K Nilsson, så berättar han att allt mer pekar på att den inte blir en sjunde säsong i Västerbotten.

– Det ser ut som att Bud inte spelar i SHL nästa säsong. Men Skellefteå är inte helt avskrivet ännu. Vi har en bra dialog där alla parter är förstående och det kommer bli en bra lösning på ett eller annat sätt, skriver Nilsson i ett sms.

Holloway, som fyllde 31 år den 1 maj, gjorde 26 (11+15) poäng på 52 matcher den gångna säsongen. I slutspelet blev det två mål på sex matcher. Men även om poängproduktionen gått ner med åren så är Bud väldigt omtyckt för sitt uppoffrande spel då han mer och mer förvandlats till en tvåvägsspelere med starka defensiva kvaliteter.

Skon har dock klämt en hel del med tanke på att Holloway måste vara utanför Sveriges gränsen i sex månader, av skattetekniska skäl.

Som Martin Nilsson berättar är en fortsättning i Skellefteå inte helt avskriven. Däremot pekar mycket på att AIK och Bud går skilda vägar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa