Senaste nytt om AIK:s spelarjakt

En center och en forward. Där har ni Skellefteå AIK:s två återstående pusselbitar inför 2019/20.

28 maj 2019 19:25

Ställer man upp AIK:s lag är det lätt att tänka sig att en förstacenter och en vass forward ska in. När Norran pratar med AIK:s nya GM, Erik Forssell, vill han gärna inte sätta någon etikett på vilket roll eller spelartyp som man letar efter.

– Jag gillar inte att säga förstacenter. Utan det vi letar efter är en center och en forward som ska vara så bra som möjligt. Sen får vi se vad det landar i.

Det är ungefär samma läge som tidigare.

– Vi är inte direkt nära någon just nu. Vi har några namn som vi kollat lite kring. Men vi känner att vi har stor del av truppen redan klar och därför känner vi ingen stress. Visst, man vill alltid att alla spelare ska vara klara så snabbt som möjligt. Men det viktiga är att det blir rätt spelare, säger Forssell.

Tittar man på spelarmarknaden finns störst utbud är på andra sidan Atlanten, i AHL.

– Där finns helt klart flest spelare. Däremot är det svårt att veta hur många av dem som kan tänka sig komma till Sverige. Sen så brukar spelare där borta generellt ta längre tid på sig att bestämma sig, säger Forssell.

Så ställer jag upp AIK till nästa säsong

En spelare som det surrats en hel del om, gällande en övergång till SHL, är Patrik Zackrisson som spelat två säsonger i Skellefteå.

"Zacke" har visserligen kontrakt med Dynamo Moskva men det är mycket som talar för att han kommer lämna ändå. Aftonbladet har tidigare skrivit att Djurgården, Leksand och Linköping ligger närmast till hands för den 32-årige centern.

Hur ser ni på Zackrisson?

– Det är en bra spelare som vi givetvis har bra koll på. Men han har ju som sagt kontrakt. Det är väl det jag kan säga där, säger Forssell.

När det gäller Pär Lindholm så finns det inget nytt att tillägga.

– Pär är jätteintressant för oss. Men jag skulle gissa att han spelar utomlands även nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa