Ny målvakt klar för Skellefteå AIK

I och med Mantas Armalis långtidsskada har Skellefteå AIK agerat och värvat en ny målvakt.

29 maj 2019 15:40

Det handlar om 27-årige Oskar Östlund, som hämtas från Storhamar i Norge. Han har skrivit ett ettårskontrakt med AIK.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten! Både för att det är den klubb det är och för chansen de ger mig. Det känns väldigt häftigt att komma till just Skellefteå och det ska bli en kul utmaning, så jag ska ta vara på den och bidra med mitt spel, säger Östlund till klubbens hemsida.

Östlund är född i Gävle och spelade i Brynäs fram till 2010/11 men utan att spela i SHL. Efter det har han bland annat representerat HV71:s J20 och Växjös J20 men också spelat matcher i allsvenskan med Karlskrona.

De senaste fyra säsongerna har han representerat Storhamar, som bland annat mötte Skellefteå AIK i CHL förra säsongen. Östlund har i samtliga fyra säsonger presterat riktigt bra med en räddningsprocent mellan 91–92,5 och ett insläpp snitt omkring två mål per match.

– Det har format mig bra. Jag har hittat ett lugn och ett spel som har funkat då jag fått utvecklas i en trivsam miljö under en längre tid och det tror jag påverkat mig positivt, både som hockeyspelare och person, säger Östlund.

Krister Holm, målvaktstränare i AIK, är glad över att kunna addera Östlund till målvaktssidan.

– Jag känner ju Oskar sedan juniortiden då jag hade honom i juniorlandslaget en sväng. En jätteambitiös och bra kille som jobbar hårt. Han har haft en tuffare resa då han gått via div 1 och Karlskrona till Österrike och sedan till Norge då, där han varit i fyra år och gjort det bra. Vi såg honom spela CHL, både mot oss och mot DIF, så det ska bli spännande att se vad han kan tillföra här. Det är viktigt med bra människor som är ambitiösa och kan bidra till gruppen. Oskar är en sådan person.

På målvaktssidan finns sedan tidigare Gustaf Lindvall och Mantas Armalis, som precis som Östlund har ett år kvar på kontraktet. Mantas Armalis har nyligen opererat sig och blir borta i ungefär ett halvår.

FAKTA

Oskar Östlund

Född: 1992-02-11 i Gävle.

Längd: 186 cm.

Vikt: 82 kg.

Position: Målvakt.

Nuvarande klubb: Skellefteå AIK.

Kontrakt: Över säsonger 2019/20.

Tidigare klubbar: Valbo AIF (moderklubb), Brynäs, Oppala/IK Sätra, HV71, Växjö, Karlskrona, EHC Bregenzerwald, Storhamar.

Källa: Eliteprospects.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa