Nordlund kliver av som ordförande – ny kliver på

Efter 23 år i Skellefteå AIK:s styrelse – och 18 år som ordförande – tar en fantastisk era slut i kväll när Pär Nordlund avtackas på AIK:s årsmöte.

25 juni 2019 14:37

Årsmötet startar 18.30 och kommer givetvis att bli speciellt och extra känslosamt då Pär Nordlund gör sin sista dag som ordförande i klubben.

Vad Norran erfar kommer valberedningen att föreslå vice ordföranden, Kenneth Fahlgren, som ny ordförande. Det har varit känt sedan tidigare och något som Norran skrev om redan den 26 januari.

– Det får jag ta ställning till om jag får frågan. Men det skulle vara väldigt hedrande, sa Fahlgren till Norran då.

Men stort fokus ligger som sagt på avtackningen av Nordlund, som varit med på resan då AIK gått från stora ekonomiska problem till sex raka SM-finaler samt två SM-guld 2013 och 2014.

Nordlund har också varit med och bygga AIK:s ekonomi väldigt stark. Visserligen har klubben tre tunga minusår i följd, men Nordlund har tidigare berättat att han tror på en vändning framöver.

– På tisdag nästa vecka, den 25 juni, kliver jag av som ordförande. Och det känns väldigt tryggt att lämna över stafettpinnen då vi, som jag ser det, gjort rätt åtgärder inför framtiden, sa Nordlund till Norran förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa