Johan Alm lämnar AIK - klar för Nashville

Skellefteå AIK:s back har skrivit på ett tvåårskontrakt med NHL-klubben Nashville Predators.

28 maj 2014 12:45

Bloggen kan avslöja att 22-årige Johan Alm kommer att lämna SHL och Skellefteå AIK för spel i NHL och Nashville Predators.

Kontraktet, som sträcker sig över två säsongen och är ett rookiekontrakt, blev påskrivet för två dagar sedan.

– Det är förbaskat kul, en pojkdröm som går i uppfyllelse, berättar en glad Johan Alm, som hade anbud från ett tiotal NHL-klubbar.

– Men Nashville kändes helt rätt. Jag har fått riktig bra kontakt med klubben, allt från deras General Manager till coachen.

Har det varit en fördel att du är odraftad och kunnat välja mellan olika bud och klubbar?

–  Det är svårt att säga, och jag har inte tänkt så mycket på just det utan mitt fokus har varit att hitta en klubb som kändes rätt för mig, och av Nashville fick jag helt rätt vibbar, säger Johan, vars målsättning för kommande säsong är glasklar.

– Det är givetvis att ta en plats direkt i laget. Men jag vet att det är tufft och jag är förberedd på allt.

Johan kommer från en kanonsäsong med Skellefteå AIK där han från start till mål varit en av lagets bästa backar. Dessutom fick han göra sin landslagsdebut under hösten 2013.

Däremot har skador stört hans framfart under säsongen.

– Men det känns mycket bättre nu. Det var också därför jag bland annat tackade nej till VM, så att jag ska kunna känna mig helt fräsch inför nästa säsong, berättar Johan.

Hur känns det att lämna AIK?

– Det är givetvis tråkigt och som jag sagt förut så har detta varit ett riktigt svårt beslut att ta. Men jag känner mig redo för att prova på NHL och man vill ju spela så högt upp som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa