Galen vändning av Sharks

Underläge med 0–3 blev till en 5–4-seger i sudden för San Jose Sharks mot Vegas Golden Knights.

24 april 2019 09:53

Fjolårets sensation Vegas Golden Knights var på väg mot ett nytt avancemang i Stanley Cup-slutspelet. Men trots att laget ledde med 3–1 i matcher och dessutom hade 3–0 i nattens sjunde och avgörande match så blev det San Jose Sharks – med bland annat Melker Karlsson i truppen – som gick vidare och möter Colorado Avalanche i nästa omgång.

En galen vändning alltså. Men den blev omdiskuterad efter att San Jose gjort fyra raka mål i den tredje perioden efter Cody Eakins matchstraff för crosschecking i bröstet på Joe Pavelski, som resulterade i ett fem minuter långt powerplay för Sharks.

Här kan ni se matchstraffet:

Men trots att San Jose gick upp till en 4–3-ledning så fixade Jonathan Marchessault 4–4 i slutminuten. Men det skulle inte räcka för Vegas då Barclay Goodrow fixade biffen för Sharks i sudden – ett elegant mål, framspelad av Erik Karlsson och Marcus Sörensen, som tog San Jose vidare.

Det innebär att slutspelet är över Pierre-Édouard Bellemare, som således har möjlighet att spela VM för Frankrike istället. Även svenske William Karlsson är ute och tillgänglig för VM-spel, om han nu vill och kan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa