Frölunda och Mustonen värdiga mästare

Frölunda är svenska mästare efter 4–2 i matcher mot Djurgården.

2 maj 2019 22:58

Då kan vi sammanfatta den svenska hockeysäsongen 2018/19. På herrsidan är Frölunda laget med stort L efter seger i CHL och ett välfärtjänt SM-guld.

Man är utan tvekan värdiga mästare. Ledningen har byggt Sveriges bredaste lag där allt varit genomtänkt. Bara en sådan sak att man bytte till sig 38-årige backen David Printz innan transferfönstret stängde visar på fingertoppskänsla.

Ett brett lag som sagt men samtidigt med vass spets. Ryan Lasch visade att han är säsongens kung. Han har lett Frölunda från start till mål genom att vinna poängligan i både grundserien och i slutspelet. Han är årets stora MVP. Inte Jacob Josefson, Adam Reideborn, Joel Lassinantti eller någon annan.

Det som också är viktigt när ett lag ska gå hela vägen är att flertalet spelare behöver kliva fram. Så har det varit i årets Frölunda. Bortsett att nämnde Lasch och lagkaptenen Joel Lundqvist varit femstjärniga så har spelare som Rhett Rakhshani, 17 poäng, Max Friberg, 16, Simon Hjalmarsson, 14, Patrik Carlsson 14, Chay Genoway 13 spelat på toppen av sin förmåga.

En annan är Skelleftesonen Joel Mustonen, som noterades för sju (2+5) poäng på 13 matcher samt ett stenhårt jobb i defensiven.

Och jag har sagt det förut, Mustonen är en spelare som borde ha hamnat i Skellefteå. Med tanke på att centersidan varit relativt tunn i AIK de senaste säsongerna så hade Mustonen varit perfekt som andra- eller tredjecenter. Nu blev det inte så. Istället är Mustonen svensk mästare i Frölunda och sitter på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Bara lyfta på hatten och säga grattis!

Det gäller hela Frölunda som gjort allt rätt. Samtidigt ska vi komma ihåg att det är små marginaler som avgör. Särskilt denna rekordtäta säsong. Men Göteborgslaget har hittat en väg att få marginalerna på sin sida. Man har också hittat en väg att vara som bäst när det gäller som mest.

Så stort grattis Frölunda!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa