Doldisen aktuell som tränare i Skellefteå AIK

Skellefteå AIK:s jakt på en ny assisterande tränare är inne i slutfasen. Enligt uppgifter till Norran är doldisen Stefan Hedlund en kandidat.

6 maj 2019 12:07

Stor del av AIK:s A-lagstrupp till kommande säsong är satt, vilket 22 spelare och tre tränare vittnar om. Men det finns trots allt några viktiga hål kvar att fylla. Ett av dem är ersättaren till Bert Robertsson – en plats som AIK vill ska vara löst inom kort.

– Vi hoppas att tränarteamet ska vara fullsatt senast i mitten på maj, säger AIK:s sportchef Niclas Lundkvist.

Enligt uppgifter till Norran är Lulefödde Stefan Hedlund en kandidat till jobbet som assisterande tränare i AIK. Hedlund har tidigare, under många år, varit både spelare och ledare i Piteå. Efter tiden i Piteå gick 43-åringen vidare till Luleå Hockey där han i tre säsonger var huvudtränare för J20-laget. Efter det flyttade familjen till Schweiz där Hedlund den gångna säsongen var assisterande tränare i Zug tillsammans med Dan Tagnes, som är huvudtränare.

Så även om han är en doldis i sammanhanget så har Stefan Hedlund haft en bra resa som ledare. Det som talar emot att han skulle flytta till Sverige redan nu är det faktum att han har ett gällande kontrakt med Zug, som assisterande tränare, till våren 2020.

– Stefan är en bra kille som varit i Schweiz i två år och han har en stor familj med fyra barn. Vi har givetvis bra koll på honom och jag har jobbat med honom i Piteå. Men han är under kontrakt, och det är väl det jag kan säga om honom, säger Niclas Lundkvist till Norran.

Vad säger du om uppgifterna att han är aktuell för er?

– Det jag vet är att han har avtal ett år till, och med det finns det både utmaningar och möjligheter. Och som alla vet så jobbar vi brett och med många namn gällande tränarbiten. Så vi får se vad det landar i. Sen är det givetvis så att spelare och ledare som är från regionen alltid är intressanta, säger Lundkvist.

Det som skett inom Zug inför säsongen är att Rögles förre coach, Roger Hansson, skrivit ett tvåårskontrakt med klubben och tagit över som utvecklingschef – en roll som Hedlund tidigare hade, vilket i sin tur innebär att hans roll minskat en aning.

När Norran får tag på Stefan Hedlund befinner han sig nere i Schweiz. När det gäller framtiden är han kortfattad:

– Det blir alltid mycket rykten, men det jag kan säga är att jag har ett gällande avtal med Zug och att jag trivs i klubben och familjen i landet, säger han.

Karlsson till Mora

En annan tränarkandidat som det snackats och skrivits om är förre FBK-coachen Anders ”Ante” Karlsson, som till Norran berättade att han och Skellefteå AIK varit i kontakt.

Nu är det dock mycket som pekar på att han tar över som huvudtränare i Mora nästa säsong. D et skriver bloggaren MrMadhawk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa