”Det coolaste du kan vara med om”

I natt svensk tid smäller det. Match sju i Stanley Cup-finalen mellan Boston Bruins och St. Louis Blues.

12 juni 2019 07:56

Den före detta Skellefteå AIK-profilen Oskar Sundqvist är redo för sin livs största match.

– Det är en bra känsla i hela gruppen och detta är det coolaste du kan vara med om och det känns verkligen som en grej som du bara kommer få göra en gång i livet, berättar Blues-forwarden till Norran och fortsätter:

– Och jag tror inte rutin spelar någon större roll i detta. Det gäller bara att gå ut och njuta och ha roligt. Jag är riktigt taggad.

St. Louis missade chansen senast att avgöra på hemmaplan då man föll med 1–5. Därför vill man nu se till att förstöra hemmafesten för Boston.

– Det som talar för oss är väl att vi varit så bra på att komma tillbaka efter en förlust, men samtidigt kan vi inte luta oss tillbaka på det utan vi måste veta varför vi har varit så bra på det, säger Sunken.

Blues magiska säsong

St. Louis låg sist i NHL en bra bit i säsongen men har varit det hesaste laget av alla efter jul. Vinner man nattens match får man lyfta bucklan vilket vore ett perfekt slut på en magisk resa.

Det skulle också betyda att Oskar Sundqvist blir den första svensken någonsin att vinna Stanley Cup i olika lag.

– Men vi måste spela vårt spel i 60 minuter och verkligen spela tight över hela banan och röra på fötterna. När vi gör det så är vi svåra att stoppa, säger Sunken, som vann Stanley Cup med Pittsburgh 2016.

3–3 i matcher alltså. Klockan 02.00 släpps pucken. Då får vi sätta punkt för hockeysäsongen 2018/19.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa