”Det är bara bita i det sura äpplet och genomföra det”

Oskarshamnsupportern Andreas Hauge lovade att cykla till SHL-premiären i Skellefteå i mitten av september om Liverpool skulle vända 0–3-underläget mot Barcelona. Det slog in. Så frågan är nu om det blir en cykeltur eller inte?

8 maj 2019 12:47

Norran får tag på 24-årige Andreas Hauge någon timme efter att han stigit upp på onsdagen.

– Jag hade 20 missade samtal när jag vaknade. Jag förstod nästa att det skulle bli så. För det har ju varit galet drag på Twitter, säger han.

Ja, efter att Liverpool vann med 4–0 hemma på Anfield – och genom det fullbordade vändning i semifinalen i Champions League – så fick Andreas Tweet enorm spridning.

Bland annat så skickade Skellefteå AIK en hälsning till honom att de bjuder på matchbiljetten och en varm kopp kaffe efter cykelturen från Oskarshamn till Skellefteå.

– Jag fick verkligen äta upp det jag skrev. Men det är värt det, det har varit några galna veckor sportmässigt, först att Oskarshamn gick upp i SHL och nu när Liverpool gått till final i Champions League.

Kommer du att cykla?

– Det är bara bita i det sura äpplet och genomföra det. Jag kan ju inte balla ur nu. Dessutom blir detta en bra grej att berätta för barnbarnen, säger Andreas.

På Twitter har Expressen bloggare MrMadhawk (Johan Svensson) gått ut och lovat att han bjuder på ett hotellrum i form av en svit samt två kylda öl om Andreas cyklar hela vägen.

– Jag tycker han var lite snål Madhawk som bara bjuder på två öl, säger Andreas och skrattar.

– Skämt åsido. Det är sjukt vilket driv det blivit. Men jag kommer cykla upp till Skellefteå men åka med supporterbussen hem.

Blir det hårdträning i sommar?

– Nja, jag cyklar ju redan 15 minuter till jobbet varje dag. Det får duga och sen får man se till att festa mindre i sommar.

Vilket lag går först, Liverpool eller Oskarshamn?

– Jag måste ändå säga Oskarshamn eftersom det är laget här hemma. Men jag har varit och sett matcher i Liverpool några gånger så det är ett lag som också betyder väldigt mycket för mig,

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa