”De är väldigt anpassningsbara”

Torsdagsträningen är över för Skellefteå AIK:s del. Nästa uppgift är Mora på lördag. "Matchen mot Helsingfors var ett jäkligt bra genrep för oss", säger tränare Bert Robertsson.

11 oktober 2018 12:51

Fem dagar på resande fot. AIK trivs att vara hemma igen.

– Home sweet home. Kul att se våra familjer igen, säger Robertsson med ett leende.

AIK vann med 5–1 mot Helsingfors i CHL i tisdags. I kväll är laget spelledigt i SHL då nästa match är i Mora på lördag

– Vi kommer möta något liknande. Ett lag som forecheckar riktigt hårt. Matchen mot Helsingfors var ett jäkligt bra genrep för oss.

AIK har gjort korrigeringar i kedjorna de senaste matcherna. Formationerna från tisdagens match var dock samma som under torsdagens träning.

Hur tycker du formationerna ser ut?

– Bra, och jag tycker vi hittat bra formationer hela säsongen så här långt. Lite olika konstellationer. Det som är intressant är att de är väldigt anpassningsbara spelarna. Snabbt finner sig till rätta. Det gillar jag, säger Robertsson och fortsätter:

– Anledningen att vi faktiskt ändrar är för att vi vill prova lite annorlunda saker samtidigt som vissa spelare kan behöva få en liten kick i vad de gör ute på isen. Allt är en pågående process och vi tycker det ser bra ut som det gör just nu.

Jimmie Ericsson var tillbaka efter att ha missat två matcher. Han genomförde ispasset utan några synliga problem men ville efteråt inte prata om sin status.

Hur ser det ut för Jimmie framöver?

– Så som jag förstått det så tränar han, som han gjorde idag, så är han spelbar, säger Bert Robertsson.

Här hittar ni AIK:s formationer på torsdagens träning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa