Avslöjar: Ritola på väg att bryta kontraktet med AIK – lämnar för spel utomlands

Mattias Ritola har med största sannolikhet redan spelat klart i Skellefteå AIK. Stjärnspelaren är på väg att bryta kontraktet med AIK uppger källor till Norran. Troligen spelar Ritola utomlands till hösten. Mr Madhawk pekar på att det skulle kunna röra sig om NLA-laget Fribourg–Gottéron. ”Jag kan inte säga mer än att han har kontrakt”, säger sportchefen Mikael Lindgren.

29 maj 2016 14:25

Forwarden Mattias Ritola skrev på för två säsonger med Skellefteå AIK ifjol. Ritola har gjort jättesuccé och varit en av lagets bästa spelare. Men av varandra oberoende källor erfar Norran att spelaren inte kommer att fullfölja sitt kontrakt.

– Jag kan inte säga mer än att han har kontrakt. Och självklart är vår ambition att han ska spela med oss, säger Mikael Lindgren.

Vad säger du om våra uppgifter ni är på väg att bryta med varandra?

– Han har kontrakt och i övrigt har jag inget att tillägga.

Anledningen till att Ritola ska vara på väg att bryta uppges inte handla om den sportsliga delen, utan det ska vara andra orsaker som gör att SHL-stjärnan inte ser ut att bli kvar.

Nästa adress för Ritola ska enligt uppgifter inte vara någon SHL-klubb. Rykten har florerat att spelaren skulle vara på väg hem till dalarna och Leksand, där Ritola har sin hemvist. Men uppgifter till Norran tyder på spel utomlands och tydligen pekar mycket på att det kan bli någon klubb i NLA, Schweiziska ligan.

Mr Madhawk gjorde en intervjumed Ritola själv i fredags. Ritola förnekade då att något var på gång. Madhawk uppgav då att klubben Fribourg–Gottéron skulle kunna vara klubben som på gång.

Ritolas agent, Kalle Bodén, kunde inte prata vid tillfället Norran ringde upp.

– Du får återkomma senare.

Mattias Ritola

Född: 1987

Moderklubb: Borlänge

Stats 15/16: SHL: 33 matcher, 32 poäng (9+23), Slutspel: 16 matcher (5+8).

Aktuell: Ska enligt uppgifter lämna Skellefteå AIK och bryter sitt tvåårskontrakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa