Avslöjar: Forwarden klar för AIK – men han lämnar

Norran kan avslöja att Pontus Petterström har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Skellefteå AIK. Däremot står det klart att Janne Pesonen lämnar klubben.

23 maj 2016 16:18

Under förra veckan berättade AIK:s nye sportchef, Mikael Lindgren, att Pontus Petterström var nära att skriva på för klubben. Och nu är kontraktet påskrivet och klart.

Mikael Lindgren bekräftar det för Norran:

– Det stämmer, Pontus har skrivit på för en säsong och det känns verkligen jättebra. Vår plan har hela tiden varit att han skulle bli kvar. Pontus är en viktig pusselbit som dessutom är omtyckt av alla i föreningen.

Det medför att forwardssidan mer och mer ser komplett ut för AIK. Däremot finns det frågetecken kring Martin Lundberg.

– Det vi har hört är det agenten (Michael Reander) säger, och det är att Martin siktar på NHL. Så där handlar det om att avvakta och se vad som händer, säger Lindgren.

Hur blir det med Janne Pesonen, blir han kvar?

– I dagsläget kan man säga att det inte blir någon fortsättning för Pesonen i AIK. Som det ser ut på forwardssidan så ser det redan bra ut, en bra blandning mellan ungt och spelare med rutin. Däremot finns det lite mer att jobba med på backsidan.

Vad söker ni efter där?

– Det handlar ju om att skapa en bra trupp till nästa säsong, men samtidigt så vill jag tänka längre än ett år och skapa kontinuitet. Och där kan det ju finnas vissa spelare vi bara kan få på ett år medan det finns andra som vi har chans att skriva längre med. Sen när det kommer till spelartyper så, om nu Tim Heed drar, vill man ju ersätta med en spelskicklig back. Men överlag söker vi efter bra backar oavsett om det är en PP-back eller en defensiv pjäs. Och vi har några bollar i luften som vi tittar på, säger Micke Lindgren.

En spelare som Bud Holloway dyker alltid upp snacket kring Skellefteå AIK när det kommer till silly season. Men där berättar Lindgren att ingenting är på gång:

– Men ska aldrig stänga några dörran, men det är ingen som vi i dagsläget kollar på.

*****

En längre intervju med Lindgren, som gjort sin första vecka på nya jobbet, kommer senare i veckan. Då kommer vi bland annat få veta mer om vilken filosofi Lindgren har som ledare och hur han ser på sitt uppdrag i Skellefteå AIK.

Det och mycket mer.

Historia: Laget som tog AIK tillbaka till elitserien – det här hände sen
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa