Silly season: Senaste AIK-nytt om Petterström, Urbom och AHL-rykte

Bloggen tog en snack med sportchefen i Skellefteå AIK.

24 april 2017 22:17

Det har varit en relativt lugn silly season i AIK efter det att laget åkte ut i kvartsfinalen. Förlängningen av Mark Katic, som blev officiell i fredags, är det största som hänt kring det svartgula laget.

Men lugnet beror till stor del att sportchefen Mikael Lindgren har kommande SHL-trupp till stor del redan klar då bara ett fåtal pusselbitar, dock väldigt viktiga, återstår.

Truppen innehåller i skrivande stund två målvakter, sex backar och elva forwards. Dessutom har det ryktats att Jonathan Pudas är klar på backsidan samtidigt som Alexander Urbom, som var utlånad till Djurgården den gångna säsongen, tillhör AIK över nästa säsong – åtminstone till något händer.

Vad är senaste kring Urbom?

– Att han är vår spelare nästa säsong, så vi får se vad som händer där, säger AIK:s sportchef.

En spelare som det varit tyst kring den senaste tiden är Pontus Petterström – den uppskattade grovjobbaren som står utan kontrakt.

När Norran får tag på Petterströms agent, Pontus Norén, har han inte särskilt mycket att säga:

– Som situationen är just nu så vill jag inte kommentera något för tillfället, säger han.

Mikael Lindgren säger:

– Läget är oförändrat gällande Pontus. Men vi kommer prata med honom och hans agent här framöver och komma fram till ett beslut.

AHL-rykte

Enligt rykten, och dessutom uppgifter till Norran, så ska AIK vara på jakt efter en nordamerikansk back i AHL.

Lindgren bekräftar att han haft blickar på andra sidan Atlanten:

– Vi har tittat lite på AHL-backar och det har funnit några bra uppslag. Dessutom vill fler och fler spelare i AHL komma till SHL, säger AIK:s sportchef och fortsätter:

– Men för vår del är det inget som lett till någonting. Det finns inget som är klart. Men vi försöker alltid hålla koll på marknaden.

Lindgren har tidigare sagt att en rightare och någon med storlek är extra välkommet som sista pusselbit/pusselbitar på backsidan.

AIK:s trupp 2017/18:

Målvakter:Joni Ortio, Gustaf Lindvall

Backar:Sebastian Aho, Anton Öhman, Filip Berglund, Johan Alm, Emil Djuse, Mark Katic.

Forwards:Oscar Möller, Joakim Lindström, Pär Lindholm, Bud Holloway, Jesper Olofsson, Adam Pettersson, Henrik Hetta, Andreas Wingerli, Sebastian Ohlsson, Tim Söderlund, Linus Lindström.

Övrigt:Jonathan Pudas rytas vara klar samtidigt som backen Anton Danielsson ska träna med A-laget under försäsongen. Lägg därtill att Alexander Urbom tillhör AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa