AIK:s sportchef om backsidan: ”Skulle vara drömvärvningen”

Mark Katic är en viktig pusselbit i Skellefteå AIK:s lagbygge. ”Han kommer betyda mycket för oss nästa säsong”, säger sportchefen.

21 april 2017 21:38

Under fredagskvällen blev det klart att Mark Katic stannar i AIK över nästa säsong.

– Vi har fört en dialog en längre tid så det är givetvis skönt att det är klart, säger Mikael Lindgren, sportchef i AIK, till Norran och fortsätter:

– Mark visade under sin korta tid hos oss att han är en riktigt bra spelare, trots att hans fysiska status inte var den bästa när han kom till Skellefteå. Så med en hel sommar hos oss så kommer han bli ännu bättre.

Lindgren ser stor användning av Katic i det offensiva spelet:

– Han är ju riktigt skicklig med pucken och kommer bli viktig i bland annat vårt powerplay. Men sen så visade han också att han är stenhård i kroppen och väldigt duktig i det defensiva spelet. Han är väldigt allround.

I och med Katic underskrift så har AIK sex backar med kontrakt över nästa säsong. Dessutom uppges Jonathan Pudas, som just nu spelar SM-final med Brynäs, vara klar samtidigt som Anton Danielsson, född 1997, är en av juniorerna som är påtänkt för A-laget kommande säsong.

Vad ser du för sista pusselbitar på backsidan?

– Det finns några intressanta alternativ som vi tittar på och helst skulle jag vilja ha in en rightare till då det ger oss fler alternativ. Sen så tittar vi på backar med lite mer storlek som är stark defensivt. Att få kombinera båda de egenskaperna skulle vara drömvärvningen, men det är givetvis lättare sagt än gjort, säger Lindgren, som känner sig trygg med sitt lagbygge så här långt.

AIK:s trupp 2017/18:

Målvakter:Joni Ortio, Gustaf Lindvall

Backar:Sebastian Aho, Anton Öhman, Filip Berglund, Johan Alm, Emil Djuse, Mark Katic.

Forwards:Oscar Möller, Joakim Lindström, Pär Lindholm, Bud Holloway, Jesper Olofsson, Adam Pettersson, Henrik Hetta, Andreas Wingerli, Sebastian Ohlsson, Tim Söderlund, Linus Lindström.

Övrigt:Jonathan Pudas rytas vara klar samtidigt som backen Anton Danielsson ska träna med A-laget under försäsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa