Det stod på menyn när den inledande träffen inom serien "Culture club" hölls i Sara kulturhus. Eventet vänder sig till nyinflyttade Skellefteåbor, företrädesvis från andra länder.
– Vi vill kolla vilken typ av kulturarrangemang som folk är intresserade av och tänker sedan återkomma med en inbjudan ungefär en gång i månaden. Det kan vara att titta på teater, gå på konsert eller göra något helt annat tillsammans, sade Marina Georgescu, styrelsemedlem i ideella föreningen Expats and Friends.
Den övergripande tanken är att fånga upp nykomlingar och underlätta för dem att komma in i samhället och trivas med sitt nya liv så snabbt som möjligt. Språket är engelska.
– Det är viktigt att känna tillhörighet. Annars är det lätt att man börjar tänka i banor om vad man saknar, att det är kallt, "varför flyttade jag hit?". Att använda ett språk som de flesta förstår är en början. Kan man sedan hjälpa till att skapa aktiviteter som efterfrågas ökar chansen att de ska stanna, sade Marina Georgescu.
Fransesca Quartey, även hon styrelsemedlem, gav deltagarna information om svensk kulturhistoria och hur svensk kulturpolitik fungerar, med bland annat barnteater och musikundervisning på kommunal nivå.
– Man pratar internationellt om det svenska musikundret. Faktum är att många kommit från kulturskolan, sade hon.
Marina Georgescu tog vid och berättade om alla möjligheter som finns i Sara kulturhus.
– Biblioteket är ett bra ställe att börja på. Här finns hjälpsamma människor, aktiviteter för barn, bokklubb och möjlighet att låna filmer bland annat.
En av deltagarna var Sima Haddadin, ursprungligen från Jordanien men hon har tidigare bott i Kina och kommer närmast från tolv år i Norge. Hon flyttade till Skellefteå i september, och ska inledningsvis vikariera som lärare på Internationella engelska skolan.
– 2008 besökte jag stan för första gången eftersom jag lärt känna Skellefteåbor utomlands. De har frågat om jag inte ska flytta hit många gånger, och nu blev det av. Jag är nyfiken på vad Skellefteå har att erbjuda och jag vill jobba med ungdomar, sade hon.
En annan av deltagarna var Helena Dahlén, tjänstledig språklärare som nu jobbar som vetenskapsjournalist. Hon var nyfiken på hur hon kunde hjälpa till.
Planer om ett språkcafé smiddes raskt.
– Det vore väldigt uppskattat, sade Fransesca Quartey.
Efter träffen bjöds deltagarna på improvisationsteater på Västerbottensteatern.