– Det känns jätteroligt även om det har varit många timmars arbete – samtidigt är det en rolig hobby så det har varit jättekul!, säger Carola till VK.
Isabergs förlag hörde av sig till henne och nu är boken på väg ut.
– Den går att förhandsboka via min hemsida berättar Carola.
Bilderna har hon, precis som i Instainläggen, tagit själv.
Vilka recept är det du har valt ut till boken?
– Jag har plockat godingar av det jag har publicerat på min sida och naturligtvis fått skriva om dem till ett mer professionellt sätt, inte riktigt som på Instagram där jag skriver lite som jag pratar – det går ju inte i en bok, skrattar Carola.
Något specifikt släppdatum har hon inte, mer än att den snart är på väg.
Tror du att det blir fler böcker?
– Jag har redan påbörjat en uppföljare, men vi får väl se lite hur bra den här tas emot först, säger Carola som i dagsläget har 76400 följare på sitt Instagramkonto Tolis mat.
Namnet Toli kommer från en kombination av de fyra första bokstäverna i sönernas namn, Tony och Liam.
Fakta
Namn: Carola Sundling.
Ålder: 48 år.
Bor: I Nordansjö, Bjurholm.
Familj: Två utflugna pojkar, Tony, 27 år och Liam, 19 år samt pojkvän och katten Tiger.
Gör: Diabetesassistent åt en elev på Kasamarks skola, matkreatör med instakontot Tolis mat som i skrivande stund har över60 000 följare.
Läs mer på Instagram: @tolis.mat
Här bjuder Carola på ett recept:
Fetaost
FRITERAD FETAOST MED FÄRSKOSTKRÄM PÅ TOPP
Till 8 stycken.
1 1/2 paket Fetaost.
2 msk färskost med smak av örter och vitlök.
1/2 tsk salt.
Tillagning:
1 dl mjöl.
1 dl panko.
2 ägg till paneringen.
Smula fetaosten i en bunke, knäck i äggen, lägg ned färskosten, salta och rör ihop allt. Häll i lite chiliflakes om du vill ha lite mer hetta.
Till paneringen knäcker du ett ägg i en skål, häll mjölet i en annan skål och panko i en tredje skål.
Ta en bit fetaoströra med en sked, forma den till en boll och platta till. Doppa dem först i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i pankon. Forma till dem och lägg alla på ett fat. Jag använder en fritös, men det går lika bra i en kastrull med rapsolja och då med ett lock i närheten. Fritera cirka 1 minut på varje sida, låt dem sedan svalna något.
Dekoration
Ta färskosten och lägg den i en sprits om du vill ha en snygg klick, strössla på finhackad rödlök och garner med lite grön, på bilden är det crispsallad och persilja.