Nere vid Ursviksfjärden ligger ett rött 1800-talshus vackert beläget. Huset har funnits i Karl-Fredriks släkt i tre generationer, han är själv född och uppvuxen där och flyttade tillbaka med sin fru Monica 1980.
På bakgården finns en klyka i vilken det tidigare har stått två flaggstänger vid olika tillfällen.
– Det var farfar som hade gjort den flaggstång som stod här först, men den var väl 100 år gammal så den började bli lite murken. Den blåste till slut omkull, säger Karl-Fredrik Wikberg.
Efter att den första flaggstången fallit så började Karl-Fredrik tillverka en ny, men även den blev murken efter en tid och han beslutade sig för att ta ner den. Sedan dess har det inte stått någon flaggstång på bakgården.
Men så, 87 år gammal, bestämde han sig för att göra en ännu en gång.
– Många tycker att man är tokig och frågar "varför ska du göra en flaggstång?". Men jag vill ju ha en, säger han.
Det kan inte vara många 87-åringar som klarar av att göra en flaggstång?
– Nej det kan väl hända ... men den är ju inte färdig än, vi får se hur det går.
Bakom huset, nere vid grusvägen ligger det som ska komma att bli den nya flaggstången. Det är en tall som Karl-Fredrik har fällt på sin egen mark och när den är klar kommer den att resa sig 17 meter över marken.
– Man ska egentligen ringbarka stocken för att den inte ska torka för fort, för då spricker den, men den här gången har jag fläckat den istället. Det var lättare.
Nu har han påbörjat bygget av ett tak som ska täcka den blivande flaggstången och skydda den från regn. Där kommer den att ligga och torka till nästa sommar och sedan ska den färdigställas och resas på bakgården.
– Nästa sommar ska jag börja bearbeta den. Just nu är den för grov för klykan som den ska sitta i, så det gäller att såga till den. Jag tror att jag kommer att använda motorsåg, täljyxa och elhyvel för att fixa till flaggstången.
Vad är den största utmaningen?
– Att energin ska räcka tills den är färdig.
Att jobba med trä är något som Karl-Fredrik har stor erfarenhet av. Förutom att han har byggt en flaggstång tidigare så jobbade han som träslöjdslärare under sitt yrkesverksamma liv.
– Jag har varit lärare på många skolor i Skellefteå, men de sista 25 åren jobbade jag i Bureå.