Tor Israelsson

Tor Israelsson, Skellefteå.

Tor Israelsson.

Tor Israelsson.

Foto: Elisabet

Skellefteå2024-06-01 05:00

Tor Israelsson avled oväntat den 13 maj, på sin 77:e födelsedag.

Tor föddes och växte upp i Gargnäs, som den yngste av fyra bröder. På 60-talet flyttade Tor till Skellefteå för att utbilda sig till målare och på en dansbana år 1965 träffade han Elisabet, då Holmqvist, som blev hans fru och sitt livs kärlek. Tor och Elisabet berikades med barnen Jenny, Viktoria och Rebecka. I slutet av 70-talet flyttade familjen tillbaka till Tors älskade hemby Gargnäs. Där byggde de sitt drömhem som blev en plats fylld med värme, kärlek och många fina minnen.

Tor startade eget måleriföretag i Gargnäs och var en skicklig målare som erhöll både gesäll- och mästarbrev i yrket. Tor var särskilt stolt över de måleriprojekt som han och Elisabet utförde i Sorsele kommuns kyrkor. Vid sidan av sitt yrkesliv var Tor aktiv i Gargnäs byaföreningar samt politiskt engagerad inom Socialdemokraterna. Hans politiska engagemang ledde till att han valdes till kommunalråd för Sorsele kommun, ett uppdrag han tyckte var roligt och betydelsefullt. Han förblev engagerad i Socialdemokraterna livet ut.

När pensionärslivet kom fick Tor tid att umgås och ”ravel” med vänner, köra skoter och fiska hela dagarna. Det var också under denna tid som intresset för matlagning och bakning väcktes och började blomstra. År 2016 flyttade Tor och Elisabet till Skellefteå. Med sin sociala nyfikenhet deltog Tor aktivt i föreningar, fikagrupper och olika aktiviteter i stan. Därigenom skapade han många nya vänskapsband och återupptog gamla, vilket gjorde tiden i Skellefteå rik på glädje och gemenskap.

Tor tyckte om att utforska nya platser, han och Elisabet upplevde stora delar av Sverige med sin husvagn. Äventyren sträckte sig även världen över med resor till Grekland, Spanien, USA, Italien, Ryssland och Japan. Vid sidan av sina reseupplevelser hade Tor ett stort intresse för sport, särskilt fotboll och hockey, som han spelade när han var ung. Han var en hängiven supporter av Skellefteå AIK hockey och var överlycklig över att ha fått uppleva deras senaste SM-guld.

Tor var en varm, kärleksfull och omtänksam person som satte andras välmående främst. Han delade generöst med sig av sin visdom och kunskap och historierna han berättade kryddades ofta med en och annan lögn. Tor älskade sin Elisabet högt och han var stolt och tacksam över var och en i sin stora familj. Vi är precis lika stolta och tacksamma över honom, för allt han var, allt vi fått och allt han gett.

Vi minns Tor med värme, kärlek och glädje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!