Kerstin Holmberg

Kerstin Holmberg, Skellefteå.

Kerstin Holmberg.

Kerstin Holmberg.

Foto: Eva Marqvardsen

Skellefteå2024-04-27 05:00

Vår älskade mamma, mormor, farmor svärmor och syster Kerstin Holmberg har avlidit vid en ålder av 88 år. Efter en tids sjukdom avled hon den 13 april på Höjdens äldreboende.

Mamma föddes den 30 april 1935 i Övre Bäck, Bureå och växte upp med sina föräldrar Sigrid och Knut Burstedt samt hennes två yngre syskon Lars och Greta. Mamma hade alltid nära kontakt med sina föräldrar, syskon och släkt.

Mamma gick grundskolan i Övre Bäck och studerade senare på Edelviks folkhögskola, Medlefors folkhögskola samt på Solviks konstlinje. Mamma arbetade i tidiga år som apotekstekniker i Bureå och i Skellefteå.

1959 träffade Mamma sin blivande make Lars Holmberg på dans i Skellefteå och det blev kärlek vid första ögonkastet. De gifte sig 1962 och fick året därpå dottern Eva. 1965 byggde mamma och pappa hus på Morön och 1967 föddes sonen Urban. 2011 flyttade de till en lägenhet på Morö Backe, och levde där tillsammans tills pappa avled 2014.

När vi barn var små och under vår skoltid var mamma mestadels hemmafru vilket hon ofta sa var den bästa tiden i hennes liv. Under den tiden umgicks familjerna i grannskapet flitigt vilket uppskattades både av de vuxna och vi barn. Vårt hem var alltid öppet för dem som ville hälsa på.

Vi minns vår barndom med kärlek, värme och trygghet samt mycket skratt och humor.

1977 startade mamma och pappa företaget Besiktningskonsult i Skellefteå AB, mamma skötte då företagets administration.

Kultur, speciellt konst och musik, var mycket viktiga ingredienser i mammas liv. Mamma var en kreativ person vilket utryckte sig i att hon målade tavlor, höll på med sömnad, keramik med mera. Hon tillbringade många kvällar på teaterföreställningar och konserter. Mamma var även själv med några gånger och spelade teater i Kvarnspelet på Nordanå.

Mamma var medlem i Kammarmusikföreningen och i Kvinnliga innovatörer där hon bl.a. konstruerade en kryckväst som var med på en utställning på Tekniska museet i Stockholm. Mamma älskade att resa och uppleva nya platser så under åren blev det många resor.

Stugan i Boviken, som hon själv ritat, var nog den plats som betydde mest för henne. Där fick hon umgås med sin familj, sina älskade barnbarn och vänner.

Mamma var en mycket social, glad och omtänksam person med ett rikt socialt liv. Hon var allmänbildad och hade huvudet på skaft och hon var alltid insatt vad som hände i världen.

Vi saknar vår mamma men vi har kvar alla lyckliga minnen i våra hjärtan.

Hon sörjes närmast av barnen med familjer och syster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!