Henning Sandberg

Henning Sandberg, Kusmark.

Henning Sandberg.

Henning Sandberg.

Foto: Privat

Skellefteå2023-12-16 05:00

Den 5/12 somnade Henning in på Skellefteå Lasarett. Han föddes i Lillkågeträsk son till Greta och Torsten. Bror till Kenneth, Thomas och Ulla. När Henning var liten så föddes hans intresse för fiske och jakt. Han fick då följa med sin morbror på åtskilliga fisketurer och älgjakter i Lillkågeträsk.

1958 flyttade familjen till Kusmark och det blev en by som betydde mycket för honom. Hemma i Kusmark var alltid bäst. 1975 var han på dans i byn. Han träffade där Marianne, och kärlek uppstod. 1978 föddes Magnus och samma vår flyttade familjen in i ett nybyggt hus. 1981 utökades familjen med ytterligare en son, Robert. För Henning har familjen alltid betytt mycket.  2003 kom första barnbarnet och de utökades till tre stycken, dessa var hans ögonstenar. 

Henning var alltid en arbetsam människa, höll alltid igång och var sysselsatt.  Under några år odlade han potatis och sålde vid sidan om sitt vanliga jobb. Hemma på gården skulle veden tas om hand, det skulle skottas eller något annat praktiskt. 

Han gick gärna långa promenader runt byn och pratade med människorna han träffade. Den sista tiden så har tyvärr orken inte funnits till promenader, men om det hände något på gården så deltog han gärna ändå och såg att allting gick som det skulle.  

Henning lämnar ett stort tomrum efter sig, kvar har vi minnena från en väldigt varm och omtänksam person. Vi minns honom med kärlek. 

Familjen 

Henning Sandberg.
Henning Sandberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!