Fred Hedqvist

Fred Hedqvist, Umeå.

Skellefteå2023-12-16 05:00

Min kära älskade far, Fred Hedqvist har tyvärr tagit sina sista andetag och lämnade oss på söndag den tredje december 2023. Pappa föddes när andra världskriget närmade sig slutet 1944 så farmor och farfar gav honom det ganska fantastiska namnet Fred. Född och uppväxt i Renholmen mellan Piteå och Skellefteå, där Idrotten och kanske framförallt fotbollen var hans största intresse under uppväxten – Renholmen var en plats han höll väldigt varmt om hjärtat genom hela livet. När han lämnade Renholmen efter tonåren så började han på Yrkesgymnasiet i Vännäs, tapetserarelinjen 1963-67. Efter examen blev det sedan några års jobb i Umeå bland annat på Domus. När jag föddes 1970 var det dags att återvända tillbaka norrut, till Skellefteå närmare bestämt. Väl där så jobbade pappa först på sportavdelningen på Domus inne i centrum och när Obs! Interiör några år senare byggdes på andra sidan älven så började han på möbelavdelningen där istället.

Sedan slutligen landade vi i Umeå, på Rödäng 1977, och väl där jobbade han som Avropare på KF ända fram till sin pension – där han trivdes oerhört bra, såväl med sina arbetskamrater såsom jobbet i sig. När det till slut blev dags för pappa att gå i pension så hade han Birgitta vid sin sida, som förgyllde hans liv och tillsammans blev det många äventyr. 

Ett oerhört stort tomrum har nu skapats som tidigare uppfylldes av hans kärlek, hans stora varma vänlighet och hans fullständiga support – tomrummet gör obarmhärtigt ont i hjärtat och saknaden ser så oövervinnelig ut att det känns lite svårt att tänka sig att det någonsin kommer att helas. 

Älskade pappa, jag kommer för alltid hålla honom i mitt hjärta och minne med så mycket kärlek att jag hoppas och önskar att det ska nå ända där han är nu, tack för allt. 

Rolf Hedqvist 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!