Eva Norgren

Eva Norgren, Skellefteå.

Eva Norgren.

Eva Norgren.

Foto: Sara Lundström

Skellefteå2023-12-16 05:00

Lördag den 9 december somnade mamma Eva in. Hon blev 87 år. Mamma växte upp i centrala Skellefteå med sina föräldrar och två äldre systrar. Hon utbildade sig till sekreterare i Luleå, har varit flyglotta och arbetade en tid på Arvid Nordqvist i Stockholm innan hon träffade pappa Per Erik. Hon har sedan arbetat som sekreterare, lärarassistent och lärare på AMU-gruppen.

Mamma och pappa gifte sig 1959 och fick oss tre barn, familjen har sedan utökats med nio barnbarn och åtta barnbarnsbarn.

Trädgård, frön och plantor har varit ett stort intresse hela livet. Redan som liten köpte hon frön för veckopengen. Många plantor har trängts på bord och fönsterbrädor inför somrarna.

Hon har också målat under hela livet, dansat, sjungit och spelat piano. Mamma hade ett stort intresse för idrott och har spelat curling och golf. Mamma tyckte om att vara ute i naturen, fiska sommar som vinter och på sensommar och höst har svampskogen varit välbesökt.

Tillsammans med pappa har mamma följt oss barn och barnbarnen genom åren i mångt och mycket, idrott, ridning, dans, sång och musik. 

Mamma Eva finns för alltid i våra hjärtan. 
 

Morsdag tillsammans med familjen
Morsdag tillsammans med familjen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!