Dödsfall, Britt Sundqvist, Bursiljum

Dödsfall, Britt Sundqvist, Bursiljum

Britt Sundqvist

Britt Sundqvist

Foto: Privat

Skellefteå2022-03-05 05:00

Vår mamma Britt Sundqvist, Bursiljum, somnade in omgiven av oss på Skellefteå lasarett den 26 februari.

Hon växte upp i Gottne utanför Örnsköldsvik tillsammans med sina föräldrar Erik och Maj Sjölund och yngre brodern Kenth.

Efter avslutat skolgång började hon jobba som expedit i mataffär i Moliden och därefter i Aspudden i Stockholm. 1958 kom hon till Skellefteå och jobbade i mataffär och kiosk fram till 1966.

I början av 60-talet träffade hon vår pappa Håkan och de gifte sig 1964 och fick två barn Magnus 1966 och Maria 1969. Mamma var under den tiden hemmafru och arbetade i den egna firman Sundqvist skrädderi och som handledare i kurser i handarbete av många det slag. 1974 blev mamma änka och avvecklade firman 1977. Då bestämde hon sig för att renovera upp pappas föräldrahem i Bursiljum och vi flyttade dit 1979. Därefter började mamma jobba som ekonomiansvarig på NBV där hon blev kvar fram till pensionen.

Mammas stora intresse förutom handarbete var föreningslivet och då speciellt att vara kassör. Hon har varit kassör i ett tjugotal olika föreningar i Skellefteå, Burträsk och Bursiljum och många av dom samtidigt. Som pensionär engagerade hon sig mycket i PRO där hon givetvis var kassör men också ordnade med många resor och mycket annat.

Släktforskning var också ett intresse som mamma höll på med. När pensionen kom så kom även dom fyra barnbarnen i tät följd vilken var till stor glädje.

Mamma var alltid glad och hade en positiv inställning till allt i livet, trots att hon hade ont av sin reumatism så klagade hon aldrig. Hon var den bästa mamma, mormor, farmor och svärmor vi kunnat önska.

Vår saknad är stor efter mamma, men minnena finns bevarade.

Maria och Magnus

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!