Nicklas Olofsson

4 januari 2019 03:00

Kvällen den 22 december somnade min älskade make, vår pappa och bror Nicklas Olofsson in, omgiven av sina närmaste. Han blev endast 49 år.

Nicklas föddes 1969 som det yngsta barnet i en syskonskara på fem, son till Assar och Göta.

Nicklas växte upp i Mårtensboda, ett ställe som skulle komma att ligga honom varmt om hjärtat hela livet. Redan som barn älskade han fotboll och det spelades många matcher på gården med byns alla barn. Intresset höll i sig och som aktiv spelare gjorde han 34 säsonger i Vebomarks IF, mer för den goda kamratskapen än för det värmande spelet.

Det blev även många cykelturer tillsammans med sin bror och kompisar till Bursiljum och Vallen för att fiska. Med tiden blev vattnet djupare och fiskarna större, där Norgeresorna var höjdpunkterna, liksom fisket i Granöträsk.

Huvuddelen av sitt yrkesverksamma liv arbetade han i Björkdalsgruvan, där han trivdes bra, dessförinnan arbetade han bland annat på Modos pappersmassafabrik i Bureå.

Nicklas träffade sin älskade Nina 2003 och tillsammans fick de sina fina flickor Wilma och Meja. Som pappa var han kärleksfull, lekfull och busig. Vi är många som kommer att sakna hans välgjorda plättar.

Nicklas var en varm, glad och omtänksam person med mycket humor, han efterlämnar ett stort tomrum, och vi känner en stor saknad. Vi kommer att minnas honom med stor kärlek och mycket glädje.

Hans stora sorg var att inte få se sina barn växa upp. Han bar sin sjukdom utan att klaga men förlorade sin sista match, på övertid, mot cancern.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Grönlund

Ämnen du kan följa