Margareta Boström

5 januari 2019 03:00

Vår älskade mamma, farmor och svärmor Margareta Boström somnade stilla in på Skellefteå lasarett under eftermiddagen den 16 december efter en kamp mot sin cancersjukdom.

Hon blev 88 år och sörjs närmast av oss inom familjen. Trots att vi alla visste hur sjuk hon var upplevs hennes bortgång mycket tung.

Mamma föddes i Pajala 1930 och växte upp på Kengis bruk. Hon var äldst av tre syskon.

År 1950 gifte Margareta sig med vår far Henrik och flyttade till Skellefteå. Under en tid arbetade mor som kartritare på Lantmäteriet innan hon och far bosatte sig i fars föräldrahem i Bodbysund. Mamma och pappas kärlek till varandra går inte att beskriva. Den var så fantastisk.

Under 1970-talet började hon studera och utbildade sig till kurator och senare till familjerådgivare, ett jobb hon hade vid Skellefteå lasarett innan hon blev pensionär.

Vår mor, farmor och svärmor var en otroligt social människa. En tid efter pensioneringen flyttade mor och far till Skellefteå. Det tog inte lång tid innan mamma byggt upp ett stort socialt nätverk av vänner.

Margareta var en varm, empatisk och generös människa. Hon älskade oss barn, svärdotter och barnbarn av hela sitt hjärta. Så fort som det var någon som behövde hennes närvaro var hon där och stöttade.

Pappa Henrik lämnade oss 2007 och mammas liv förändrades. Trots att hon hade svårt att röra sig lät hon sig inte hejdas. Det sociala livet med möten med vännerna betydde allt. Många var de resor hon var med på. Tillsammans med Gunnars hustru Santaree reste mamma bland annat till Paris.

Sista tidens samtal med mamma (innan sjukdomen blev för svår) var inga samtal av "tomma ord". Hon ville säga så mycket. Det mamma ständigt ville förmedla till oss var detta: Du är bra som du är och måste tro på dig själv.

Vår mor, svärmor och farmor finns inte längre bland oss. Nu återstår de många varma minnena. Margareta var helt enkelt en fantastiskt kärleksfull och generös människa som vi sörjer djupt.

Carl Henrik

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Grönlund

Ämnen du kan följa