Ingrid Lundmark

5 januari 2019 03:00

Ingrid Lundmark, Skellefteå, somnade lugnt och stilla in den 22 december i en ålder av 87 år. Hon föddes 1931 i Leipijärvi, som äldst i en syskonskara av sex barn. Som sjuttonårig kom hon med tåget till Skellefteå för att arbeta på Hedmans Chark. Där träffade hon sin livskamrat, Johannes. Ingrid blev änka 2011.

Paret fick två döttrar och familjen har senare utökats med fyra barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Ingrid har även jobbat på Slakteriföreningen och åt Skellefteå kommun. Parallellt arbetade hon och Johannes åt HSB Röllekan som fastighetsskötare och vicevärd. Ingrid var även aktiv inom Korpen, där hon i flera decennier ledde motionsgympa i hela Skellefteå Kommun. ”Vi har i alla fall haft roligt och rört på oss” brukade hon säga.

Handarbete, bärplockning, matlagning och bakning var några av hennes intressen.

I början av 60-talet skapade de tillsammans en oas i form av stugan i Bjässviken. Där har många trevliga stunder tillbringats tillsammans med familj, släkt och vänner. Som gäst lämnade man aldrig stugan hungrig.

Sensommaren och hösten spenderades helst i Leipijärvi, hennes hemby i Tornedalen. På barndomsgården byggdes det ett litet torp som döptes till ”Hotell Frus Ihjäl”, en charmig lada som blev en bostad där alla var välkomna. Många är de timmar hon spenderat tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn, vilket vi alla upplevde en enorm glädje av.

Ingrid var en pålitlig, omtänksam och generös person som alltid ställde upp för alla.

Hon har lämnat oss med ett stort tomrum, men även med massvis av glada minnen som vi ömt vårdar.

Vi saknar henne och är innerligt tacksamma för alla de år vi fått tillbringa i hennes närhet samt för allt som hon givit oss.

Älskad och saknad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Grönlund

Ämnen du kan följa