Ingeborg Brännström

4 januari 2019 03:00

På Annandagens morgon slutade Ingeborg Brännström sina dagar, lugnt och tryggt i sitt hem. Hon blev 88 år.
Barnbarnen Hanna, Simon och Sofia, maken Assar, dottern Inger och svärsonen Åke fanns vid hennes sida.

Ingeborg föddes 1930 i Brönstjärn. När hennes pappa dog 1940 flyttade hon med sin mor och lillebror Gunnar till Järvtjärn. Trygghet, kärlek och nära familjeband var viktigt då och sedan genom hela livet.

Ingeborg jobbade hela sitt yrkesliv inom postverket, först med postkontor i Järvtjärn och sedan som den första lantbrevbäraren i bygden. Hon trivdes mycket bra och månade på alla sätt om kunderna hon mötte.

Ingeborg gifte sig 1959 med sin Assar och de bosatte sig i Burträsk. 1960 föddes dottern Inger. Lyckan blev sedan oerhört stor när barnbarnen kom och hon sa ofta hur oerhört privilegierad hon var att ha nära till familjen. Många kompisar till barnbarnen minns säkert att mormor Ingeborg fanns för alla, hemma på Solbacksgatan. Hon syntes också hejandes i skidspår, på fotbolls- och hockeymatcher. Omtänksam, tacksam och snäll. 
In i det sista månade Ingeborg om oss andra och trots svår kamp med andnöd så sa hon alltid: 
"Det går bra för mig, hur är det med er?"

Vi kommer aldrig att glömma hennes positiva sinnelag som våra liv blivit präglade av.

Med tacksamhet för att Ingeborg var med oss så länge och också fick sin önskan att träffa sitt andra barnbarnsbarn, Karls lillebror, Loa och fira julafton med oss alla så önskar vi henne en skön vila.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Grönlund

Ämnen du kan följa