Elna Widmark

5 januari 2019 03:00

Vår mamma föddes 2 november 1935 på Holmen i Klemensnäs som andra barnet till Hjalmar och Dagmar Berglund, systern Hedvig var då fyra år. Familjen utökades med lillebror Sten som föddes 1942.

Mamma arbetade i unga år som servitris på Perssons konditori och festvåning i Skellefteå. Hennes första barn, dottern Eva, föddes 1954. Efter några år träffade hon Karl-Erik Pettersson, de gifte sig och flyttade till Hedenströms uthuslänga i Furunäs. Vår mamma arbetade då på ”lacken” på Scharins.

1961 fick de sonen Jan tillsammans. De gick skilda vägar och mamma flyttade till Lidlund för att arbeta som hushållerska. Där träffade hon Runar Widmark och de bosatte sig i hans hemgård i Renström. 1965 föddes dottern Ann-Sofie. Nu när vår mamma träffat sin livskamrat blev lyckan alltför kort, Runar förolyckades under ett arbetspass i Renströmsgruvan i september 1971. Mamma bodde kvar i Renström med sina yngsta barn under några år tills hon 1974 flyttade till en nybyggd lägenhet på Anderstorp.

Hennes stora intresse har varit hundar, under flera år hade hon uppfödning av Shetland Sheepdog under namnet Wianels kennel.

De åtta barnbarnen har hela tiden funnits i mammas hjärta. De äldsta har haft möjlighet att komma över för en pratstund eller få lunch när maten i skolan varit dålig.

Med åren sviktade hälsan och i början av detta år flyttade mamma till Ömheten, avdelning Hagen. Hon trivdes mycket bra och hon fick den allra bästa omvårdnad som kan tänkas av både dag och nattpersonalen.

Sista veckan under sin levnad var hon väl medveten om att vi närstående fanns där hos henne, men på luciadagens morgon somnade hon lugnt och stilla in med sina älskade barn och barnbarn runt omkring.

En älskad mamma, mormor, farmor har lämnat oss i ljust minne bevarad.

Hon fattas oss.

Eva, Jan, Ann-Sofie och Emma

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Grönlund

Ämnen du kan följa